Onze wijnen


Onze wijnen natuurlijk

Wij produceren de Raar Saint Remi wijnen op een duurzame- en milieuvriendelijke manier.
 Wij spuiten niet tegen onkruid, maar doen uitsluitend maaien. Het snoeien en plukken gebeurt allemaal handmatig. De energie die we nodig hebben voor ons fabricageproces wekken we zelf op met 72 zonnepanelen en een warmtepomp. Zo krijgt u op elk gebied een natuurvriendelijk en eerlijk product.

Nieuwe oogst

Elk jaar medio april/mei worden onze witte wijnen van de oogst uit het jaar ervoor, gebotteld en eind juli onze rode wijnen. We hebben in Meerssen, aan de Lange Raarberg, inmiddels een nieuwe wijngaard met schuur aangekocht en in Kruisdonk Maastricht, naast de nieuwe culinaire oase van Toine Hermsen, een wijngaard aangeplant met de traditionele Champagnerassen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay om daar een Methode Traditionelle van te gaan maken. Van onze Pinot Noir uit Raar maken we inmiddels een “Blanc de Noir” onder de naam Sacremant. Het zijn waarlijk Hemelse bubbels uit Meerssen. In de komende jaren zullen we onze productie blijven uitbouwen.

Een echte zomerwijn

Maak kennis met een echte zomerwijn; Raar Saint Remi CHILL

Een echte zomerwijn met zijn zoetje en zijn zuurtje die het ijskoud geserveerd prima doet op een zomers terrasje.

Image

Chill

Fijnzinnig, aroma van peren, zoetje, zuurtje, de smaak van de zomer, uitstekende terraswijn.

De CHILL is lekker bij:

ImageImageImage
Image

Chardonnay

Geur van bloemen, elegant, fris aromatisch, mooi bij de borrel of begeleider van schaaldieren.

De Chardonnay is lekker bij:

ImageImageImageImage
Image

Chardonnay Barrique

Zacht, bloemig, elegant, subtiele houttonen na 3 maanden rijping op nieuw eiken

De Chardonnay Barrique is lekker bij:

ImageImageImageImage
Image

Pinot Blanc

Droge, stevige, frisse wijn met mooie zuren, past uitstekend bij vis- en schaaldier gerechten.

De Pinot Blanc is lekker bij:

ImageImageImage
Image

Pinot Gris

Droge, frisse, harmonieuze wijn, mooie begeleider van visgerechten, asperges en stevigere sauzen.

De Pinot Gris is lekker bij:

ImageImageImageImage
Image

Mystique

Wordt gemaakt van de Scheurebe druif. Perzik, banaan en citriusaroma’s maken dit tot een fruitige wijn.

Image

Wit Goud

Mooie begeleider voor asperges.
Image

Fuselier

Het destillaat dat wij bij het Porto proces gebruiken is een Calvados die wij bij Mworveld Distillery laten stoken uit appelcider van Raar Saint Remi. Deze Methode Calvados is in de zomer van 2021 tijdens het 80-jarig bestaan van de Prinses Irene Brigade in Oirschot gepresenteerd onder de naam “Fuselier”.

Genoemd naar het 17e pantserinfantriebataljon garderegiment Fuseliers Prinses Irene en haar 80 jarige geschiedenis

Mei-juni 1940 trokken 1200 Nederlandse militairen zich terug naar Engeland. 11 januari 1941 werd in Engeland de Koninklijke Nederlandsche Brigade Prinses Irene opgericht. 6 augustus 1944 landden de eerste Brigade troepen in Normandië bij Arromanches. In deze periode was ook de eerste kennismaking met Calvados, geschonken door de Normandische bevolking en sindsdien de lijfdrank van de Prinses Irene Brigade. In 2021 vierde het Garderegement Fuseliers Prinses Irene haar 80 jarig bestaan. Dit heuglijk feit werd bekroond met de introductie van een in Nederland geproduceerde, Méthode Calvados onder de naam Fuselier. In samenwerking met Mwórveld Distillery maakt wijngoed Raar Saint Remi een appelcider van meer dan 18 appelrassen uit Limburgse hoogstamboomgaarden. Deze cider wordt vervolgens gedistilleerd tot Méthode Calvados en minimaal 8 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten. Deze Méthode Calvados is ambachtelijk vervaardigd en zal onder invloed van alle artisanale processen en factoren, elk jaar iets kunnen afwijken van voorgaande jaren.
Image

Pinot Noir - Regent

Dieprood, krachtig, mooie tannine, rood fruit, edele afdronk, kan nog enkele jaren rijpen.

De Pinot Noir Regent is lekker bij:

ImageImageImageImageImageImage
Image

Pinot Noir - Regent Barrique

Na 6 maanden rijping op nieuwe eiken vaten heeft deze wijn een mooie neus met vanille tonen en rood fruit, kruidnagel en specerijen en is hij dieprood, krachtig, met mooie tannines en een edele afdronk. Mag nog enkele jaren doorrijpen op een koele donkere plek

De Pinot Noir Regent Barrique is lekker bij:

ImageImageImageImageImageImage
Image

Methode Traditionelle

De Pinot Noir druif wordt gelijk na de oogst geperst en het witte sap Blanc de Noir, is de basis voor onze Methode Traditionelle. Het resultaat is een frisse elegante mouserende wijn met stevige langdurige bubbels. Een waarlijk sacrale sensatie.

Image

Methode Porto

In 2019 hebben wij onze eerste Methode Porto gemaakt. Afwijkend van het Porto proces gebruiken wij destillaat niet gemaakt uit druiven, maar uit appels en kersen. Het effect is verrassend. Wij laten de Methode Porto minimaal 3 jaren op eikenvaten rijpen. In najaar 2022 kwam dit nieuwe product op de markt.