Onze wijnen
Onze wijnen natuurlijk
Wij produceren de Raar Saint Remi wijnen op een duurzame- en milieuvriendelijke manier. Wij spuiten niet tegen onkruid, maar doen uitsluitend maaien. Het snoeien en plukken gebeurt allemaal handmatig. De energie die we nodig hebben voor ons fabricageproces wekken we zelf op met 72 zonnepanelen en een warmtepomp. Zo krijgt u op elk gebied een natuurvriendelijk en eerlijk product.Nieuwe oogst
Elk jaar medio april/mei worden onze witte wijnen van de oogst uit het jaar ervoor, gebotteld en eind juli onze rode wijnen. We hebben in Meerssen, aan de Lange Raarberg, inmiddels een nieuwe wijngaard met schuur aangekocht en in Kruisdonk Maastricht, naast de nieuwe culinaire oase van Toine Hermsen, een wijngaard aangeplant met de traditionele Champagnerassen Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay om daar een Methode Traditionelle van te gaan maken. Van onze Pinot Noir uit Raar maken we inmiddels een “Blanc de Noir” onder de naam Sacremant. Het zijn waarlijk Hemelse bubbels uit Meerssen. In de komende jaren zullen we onze productie blijven uitbouwen.Een echte zomerwijn
Maak kennis met een echte zomerwijn; Raar Saint Remi CHILL
Een echte zomerwijn met zijn zoetje en zijn zuurtje die het ijskoud geserveerd prima doet op een zomers terrasje.

Chill
Fijnzinnig, aroma van peren, zoetje, zuurtje, de smaak van de zomer, uitstekende terraswijn.
De CHILL is lekker bij:




Chardonnay
Geur van bloemen, elegant, fris aromatisch, mooi bij de borrel of begeleider van schaaldieren.
De Chardonnay is lekker bij:





Chardonnay Barrique
Zacht, bloemig, elegant, subtiele houttonen na 3 maanden rijping op nieuw eiken
De Chardonnay Barrique is lekker bij:





Pinot Blanc
Droge, stevige, frisse wijn met mooie zuren, past uitstekend bij vis- en schaaldier gerechten.
De Pinot Blanc is lekker bij:




Pinot Gris
Droge, frisse, harmonieuze wijn, mooie begeleider van visgerechten, asperges en stevigere sauzen.
De Pinot Gris is lekker bij:





Mystique
Wordt gemaakt van de Scheurebe druif. Perzik, banaan en citriusaroma’s maken dit tot een fruitige wijn.

Wit Goud
Mooie begeleider voor asperges.
Fuselier
Het destillaat dat wij bij het Porto proces gebruiken is een Calvados die wij bij Mworveld Distillery laten stoken uit appelcider van Raar Saint Remi. Deze Methode Calvados is in de zomer van 2021 tijdens het 80-jarig bestaan van de Prinses Irene Brigade in Oirschot gepresenteerd onder de naam “Fuselier”.
Genoemd naar het 17e pantserinfantriebataljon garderegiment Fuseliers Prinses Irene en haar 80 jarige geschiedenis
Mei-juni 1940 trokken 1200 Nederlandse militairen zich terug naar Engeland. 11 januari 1941 werd in Engeland de Koninklijke Nederlandsche Brigade Prinses Irene opgericht. 6 augustus 1944 landden de eerste Brigade troepen in Normandië bij Arromanches. In deze periode was ook de eerste kennismaking met Calvados, geschonken door de Normandische bevolking en sindsdien de lijfdrank van de Prinses Irene Brigade. In 2021 vierde het Garderegement Fuseliers Prinses Irene haar 80 jarig bestaan. Dit heuglijk feit werd bekroond met de introductie van een in Nederland geproduceerde, Méthode Calvados onder de naam Fuselier. In samenwerking met Mwórveld Distillery maakt wijngoed Raar Saint Remi een appelcider van meer dan 18 appelrassen uit Limburgse hoogstamboomgaarden. Deze cider wordt vervolgens gedistilleerd tot Méthode Calvados en minimaal 8 maanden gerijpt op nieuwe eiken vaten. Deze Méthode Calvados is ambachtelijk vervaardigd en zal onder invloed van alle artisanale processen en factoren, elk jaar iets kunnen afwijken van voorgaande jaren.
Pinot Noir - Regent
Dieprood, krachtig, mooie tannine, rood fruit, edele afdronk, kan nog enkele jaren rijpen.
De Pinot Noir Regent is lekker bij:







Pinot Noir - Regent Barrique
Na 6 maanden rijping op nieuwe eiken vaten heeft deze wijn een mooie neus met vanille tonen en rood fruit, kruidnagel en specerijen en is hij dieprood, krachtig, met mooie tannines en een edele afdronk. Mag nog enkele jaren doorrijpen op een koele donkere plek
De Pinot Noir Regent Barrique is lekker bij:







Methode Traditionelle
De Pinot Noir druif wordt gelijk na de oogst geperst en het witte sap Blanc de Noir, is de basis voor onze Methode Traditionelle. Het resultaat is een frisse elegante mouserende wijn met stevige langdurige bubbels. Een waarlijk sacrale sensatie.
